torsdag 1 januari 2015

Nate svalde en spik

Nate gjorde som Pippi Långstrump och åt spik idag. Galen start på det nya året! Haha!
Han lyckades få ut en liten spik/nubb från en gammal barnstol/fotölj hos mamma och pappa.
Han lekte med den med förmaning från oss att "INTE i mun sen Nate!"
Han hade sin pipmugg och spiken och vi tror att han satte spiken i ett av hålen och testade sen att dricka och spiken slank ner så fint så... OMG!!
In till akuten och fick där träffa helt underbar personal! Jösses så fantastiska!
Fick en ung kvinnlig doktor som direkt satte sig på Nates nivå. När han viskade fram sitt namn så viskade hon sitt tillbaka. 
När vi fått vårt rum så stack en ambulansman in sitt huvud och frågade Nate "Är det du som käkat spik?"
Med sig hade han en uppblåst lila handske som han ritat som en elefant och han berättade att elefanten också hade ätit nått olämpligt. Han tog fram en ficklampa och lyste genom lampan och då såg man gemet i magen som elefanten ätit. Bra inför den kommande röntgen. Fantastisk! :-)
Nate fick ta blodtrycket och han visste precis att man drar upp ärmen, doktorn lyssnade på hjärta och lungor och N visste även där exakt när och hur han skulle dra upp tröjan.
Sen fick vi röntga magen och ja där såg man den lilla spiken. Älskade skitunge! ;)
De rådfrågade KS om röntgenbilderna också men de sa att det såg fint ut. Spiken kommer komma ut den naturliga vägen. Men vi ska klart hålla koll. Får han ont så är det direkt till akuten.
När vi gick hem så skulle ambulansen rulla in i garaget och då satte de på blåljusen för Nate(inget ljud). Så fint! Man blir så VARM i hjärtat!

Spännande start... Haha! 


Spiken!

Elefanten med gemet i magen. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar