tisdag 27 november 2012

Helgen

Vilken fin helg vi hade! :) Först mys på fredagen med bubbel, tomatsoppa och vitlöksbröd. Sen chips och dipp framför filmen "Modig". Så söt film! ;)
Sen upp rätt tidigt på lördagsmorgonen(fast det var 2 timmars sovmorgon för mig), ta bussen till Kapellskär, båten över till Åland, njöt av en "Rosellacooffe"(typ som Spanish coffee) och en Cosmopolitan. Jocke och Milla hämtade oss i hamnen i deras nya bil, hem till dem, fick varma mackor och en cider. De skjutsade sen ner oss till mormor och morfar där vi fick kaffe och kakor.
Fick skjuts tillbaka en timme senare, till ett bord dukat med 6 glas var. Så fint. :)
Bubbel i glasen, prata lite och sen började J & M med maten så småningom.
Förrätt: Sikröra och rökta räkor på en bit bröd - till det ett gott vitt vin.
Varmrätt: Tjälknöl, potatisgratäng, portsås, färsk grön sparris, kantareller - till det TVå röda viner. Häftigt att prova på hur olika smaker kan vara.
Dessert: 3 sorters efterrätt. En vaniljpannacotta med havtornsgele, en chokladcreme och stekt äppel och valnötter med vaniljglass. - till det 3 sorters dessertviner. Wow.

Sen var man määääääätt! OMG! Så där julmätt. men oj vad gott det var! Mmm! Blir hungrig bara av att tänka på det.

Sen blev det värsta hotellfrukosten dagen efter. Yum! Vi blev riktigt bortskämda! :)

Nate hade varit snäll hos mamma men sömnen var det väl lite så där med. Känns ialf skönt att man KAN lämna bort honom ett litet tag och att det GÅR. Mamma var kanske lite trött sen...men det var väldigt uppskattat att de kunde ha gulleplutten denna helg så vi fick lite tid för oss själva.
Bara det att kunna äta middag eller frukost utan att behöva oroa sig för flygande mat eller denna lätta stress man alltid känner när man har sitt barn i närheten. Hihi.
Och det var skönt att få längta efter Nate ordentligt oxå.

Igår var jag hemma med N då dagis var stängt. Skönt men det är semester att vara på jobb...... Hm.... ;)
Hittade en tomtedräkt åt N på KappAhl så på lucia och ev julen kommer han vara så söt så. Men tomteluvan ville han inte ha på sig utan hämtade den röda mössan Bea har virkat, satte den på huvudet och sa "Bea!" Sötis!
Toker får väl ha den på huvudet då. ;)

14(fjorton!)arbetsdagar kvar innan 3(T.R.E!)veckors ledighet. I can´t wait! Ska bli så satans skönt! Kanske ska skjutsa ut N till mamma nån dag efter jul så jag kan ligga på sofflocket hemma och bara andas...och äta choklad. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar